(+45) 21 28 58 03

Tina Hee. 

Tina Hee, født i 1963 på Frederiksberg

 

Mit efternavn, Hee, er et slægtsnavn, som jeg  har fået af min far, Otto Hee, og slægten stammer fra byen Hee i Jylland. Så man kan sige, at jeg har fået et heldigt kunstnernavn med som gave.

I mange år arbejdede jeg i det jeg vil kalde for helt almindelige jobs, blandt andet inden for HR området. Men som 39 årig besluttede jeg, efter nogle tilløb, at trække i håndbremsen, stoppe op for at finde ud af, hvordan det kunne være, at jeg næsten altid følte mig anderledes - der var noget der ikke stemte overens.

Det tog mig et års tid at finde ud af, hvad jeg rent faktisk havde talent for. Jeg fik min aha oplevelse på en billedkunstskole på Frederiksberg, og så skal jeg love for, at jeg startede anden halvleg af mit liv på en ganske ny og ikke mindst udfordrende måde. Det er bestemt et sats, at ændre så radikalt, men jeg har fundet min vej her i livet, og det er en kæmpe gave.

Arbejdet med mine malerier er et fantastisk ”udtryksredskab” i forhold til farver, former, figurer, stoflighed og streg. Jeg er inspireret af hverdagen, ganske som Dan Turell var, af kommunikation og af naturens historiske lag i både ind og udland. Humoren er vigtig for mig, samt at huske det indre barn i processen, der blandes med det, at jeg er en ganske livserfaren kvinde. 

Jeg fyldes med glæde, når jeg med mit værk opnår det at videregive en oplevelse af genkendelighed hos beskueren, som derved får et helt specielt samspil med mit værk, uden at de kender til alle mine ord og tanker.

Den franske maler og billedhugger Edgar Degas formulerede det så flot:
 
 ”Kunst er ikke et spørgsmål om, hvad man selv kan se, men hvad man kan få andre til at se

Mine udstillinger er efterhånden en lang liste af både firmaudstillinger, galleriudstillinger og spændende events, samt frivilligt arbejde hvor kunsten har fået sin plads i rummet.


I dag bor jeg i Hellerup og har atelier på Østerbro. Jeg arbejder hovedsageligt med maleriet, men også med bronzefigurer af en rejsekammerat, som jeg kalder Johannes. Den har jeg fundet på for mange år siden, idet man som kunstner arbejder meget alene. Johannes er en god rejsekammerat, han er min følgesvend på livets rejse, præcis som han også kan blive din eller en vens rejsekammerat.
 
Aristoteles:

Lykke er ikke et mål, vi når for enden af livets vej, det er selve den måde vi lever vores liv på

Personligt holder jeg af hverdagen, jeg holder af livets rejse og det er for mig lykke, og ikke mindst det, at jeg har fået en gave, som jeg kan dele med andre.Kurser og skoleophold.

 

CROQUIS/BLYANT OG KUL UNDERVISNING HOS CHARLOTTE HOFF.
 

BJØRN IGNATIUS ØCKENHOLTS FREDERIKBERGSKE BILLEDKUNSTSKOLE -  

HTTP://WWW.IGNATIUS.DK

 

Fotos af helt spæde eksempler fra mit ophold på Bjørn Ignatius Øckenholts Frederiksbergske Billedkunstskole.

Referencer

Det var med meget stor fornøjelse at møde dine helt fantastiske værker.
De fyldte rummet med en enestående blidhed og dyb alvor forenet i noget behagelig og vedvarende.
Skønne farver.

Vi er lige landet hjemme i det midtjyske med en meget dejlig oplevelse fra dit sted.
Vi kommer gerne igen.

Jysk ægtepar på besøg i galleriet, 2018

Jeg synes du maler nogle dejlige billeder, som er åbne for fortolkninger, jeg beundrer dine teknikker, ”look” og uforudsigeligheden i dine billeder. Jeg tror sgu du bliver en stor maler!

Fotograf Leif Schiller (Leifie)

Jeg kan godt forstå, at mange af Tinas malerier hedder noget med "Glad i låget" - for det bliver man, når man betragter dem.

Winnie Elsborg, Elsborg Grafisk ApS

"Gå vejen og dans" er titlen på billedet, det er lige sådan mit liv skal være fremover, jeg er rigtig glad for, at du kom forbi og jeg fik billedet med hjem, nu kan det hjælpe mig godt på vej videre i livet... ligesom din Johannes.     Charlotte Fæster
                                                    
Seriøsitet og humor følges ad med høj hat og stok
du ligner den fine og dygtige kunstner du er. Credo herfra... Fine værker, fin indstilling og smukke værdier du viser frem i ord og sfære... 
Nyhedsbrev
Tilmeld dig mit nyhedsbrev.
* indicates required
COPYRIGHT
Tina Hee har ophavsretten til alle malerier, fotos og tekster på denne hjemmeside.
Unika værkerne er beskyttet imod efterligning, reproduktion, kopiering, seriefremstlling osv.
ifølge den danske ophavsretslov. Ønsker du at gøre brug af billeder eller andet fra denne hjemmeside,
bedes du kontakte Tina Hee på tlf: +45 2128 5803/ mail: arttinahee@gmail.com
atelier Tina Hee |Judithsvej 11| 2900 Hellerup | Tlf.: +45 21 28 58 03 | arttinahee@gmail.com | CVR-nummer: 32691064